073 - 799 99 34

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Bosch?

Alimentatie berekenen in Den Bosch

Wanneer u recht heeft op alimentatie of alimentatie moet gaan betalen, wilt u graag weten waar u rekening mee moet houden. Alimentatie berekenen we aan de hand van diverse aspecten, namelijk: de financiële situatie voor de scheiding, de behoefte van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtige.

Alimentatiebehoefte bepalen

De behoefte van de alimentatiegerechtigde wordt bepaald aan de hand van de financiële situatie van voor de scheiding. Hierbij wordt er gekeken naar de verdeling van het inkomen van beide partners en naar het inkomen van de alleenstaande partners na scheiding. Vervolgens zal ook het alimentatiebedrag jaarlijks worden aangepast aan de inflatie.

Alimentatiedraagkracht bepalen

Nadat de alimentatiebehoefte is vastgesteld zal er worden gekeken naar de draagkracht van de alimentatieplichtige. Er zal worden gekeken naar welk bedrag hij of zij per maand kan missen, rekening houdende met de kosten voor eigen levensonderhoud. Na deze berekening worden de behoefte en draagkracht met elkaar vergeleken om op basis van deze gegevens daadwerkelijk de alimentatie te berekenen. Kinderalimentatie gaat hierbij altijd voor partneralimentatie.

Gaat u scheiden en wilt u meer weten over alimentatie en het berekenen hiervan? Neem dan contact op met Bouwman Advocaten in de regio Den Bosch. Wij ontvangen u graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bouwman Advocaten

Bouwman Advocaten

Bouwman scheidingsadvocaten: “Oprecht voor u geregeld”

Bouwman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor dat in 1975 is opgericht. Het kantoor is groot genoeg om u van een breed perspectief te voorzien en klein genoeg om persoonlijke ondersteuning te bieden.

Wij zijn maatschappelijk erg betrokken bij ons werkgebied. Dit zorgt voor een goede relatie met onze cliënten. Voor ons is dit erg belangrijk. Een goede verstandhouding draagt bij aan een goede afhandeling van juridische processen.

Wat Bouwman Advocaten kenmerkt is een persoonlijke aanpak waarbij u als cliënt altijd hetzelfde aanspreekpunt heeft. Wij onderhouden korte communicatielijnen met u, waardoor een onderling vertrouwen opgebouwd kan worden. In een kosteloos oriënterend gesprek vertellen wij u wat u van ons kunt verwachten en hoe u er juridisch voor staat. Op die manier weten we beide waar we aan toe zijn.

Waarom Bouwman Advocaten?

  • Eén aanspreekpunt
  • Maatschappelijk betrokken
  • Vakkundigheid, persoonlijke benaderingen en service

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Expertises

• Kinderalimentatie
• Partneralimentatie
• Voogdij
• Omgang & gezag
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Mediation

Werkgebied

Diessen, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu