073 - 799 99 34

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Bosch?

Kinderalimentatie na scheiding in Den Bosch

Na een scheiding is het verplicht om afspraken vast te laten leggen in het ouderschapsplan omtrent kinderalimentatie. Als ouders blijft u namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor de zorg van uw kinderen. Kinderalimentatie is de financiële regeling die ex-partners met elkaar maken over de kosten van de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. Het uitgangspunt hierbij is dat kinderen na de scheiding er niet op achteruit mogen gaan.

De hoogte van kinderalimentatie

Om de hoogte van de kinderalimentatie vast te stellen wordt er allereerst gekeken naar de welstand van het gezin voor de scheiding. Een bepaald percentage van het besteedbaar inkomen gaat op aan kosten voor kinderen. Vervolgens wordt er gekeken of de ouders na de scheiding nog in dezelfde behoefte voor de kinderen kunnen voorzien en in welke verhouding zij kunnen bijdragen aan de kinderkosten. Ook het vaststellen van het alimentatiebedrag en de bijdrage aan de kinderkosten is maatwerk en hangt onder andere af van uw leefwijze.

Heeft u gekozen voor een co-ouderschap, dan wordt de kinderalimentatie anders vastgesteld. De draagkracht van de alimentatieplichtige ouder zal anders berekend worden, omdat hij of zij als co-ouder al bijdraagt aan de kosten van het kind. Bij co-ouderschap gaat het erom dat de financiële situatie bij beide ouders zo veel mogelijk gelijk is. Vaak is het zo dat de ouder met de hoogste inkomen een klein deel aan alimentatie betaald. Komt u er zelf niet uit? In de regio Den Bosch staan onze echtscheidingsadvocaten graag voor u klaar.

Onderhoudsplicht na scheiding

Ook al gaat u als ouders van elkaar scheiden, u blijft beiden een onderhoudsplicht houden voor uw kinderen tot ze 21 jaar zijn. De invulling van de onderhoudsplicht is afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn, te denken aan bijvoorbeeld co-ouderschap of een omgangsregeling.

Vanuit Bouwman Advocaten in de regio Den Bosch kunnen wij u alles vertellen over uw rechten en plichten rondom kinderalimentatie. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bouwman Advocaten

Bouwman Advocaten

Bouwman scheidingsadvocaten: “Oprecht voor u geregeld”

Bouwman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor dat in 1975 is opgericht. Het kantoor is groot genoeg om u van een breed perspectief te voorzien en klein genoeg om persoonlijke ondersteuning te bieden.

Wij zijn maatschappelijk erg betrokken bij ons werkgebied. Dit zorgt voor een goede relatie met onze cliënten. Voor ons is dit erg belangrijk. Een goede verstandhouding draagt bij aan een goede afhandeling van juridische processen.

Wat Bouwman Advocaten kenmerkt is een persoonlijke aanpak waarbij u als cliënt altijd hetzelfde aanspreekpunt heeft. Wij onderhouden korte communicatielijnen met u, waardoor een onderling vertrouwen opgebouwd kan worden. In een kosteloos oriënterend gesprek vertellen wij u wat u van ons kunt verwachten en hoe u er juridisch voor staat. Op die manier weten we beide waar we aan toe zijn.

Waarom Bouwman Advocaten?

  • Eén aanspreekpunt
  • Maatschappelijk betrokken
  • Vakkundigheid, persoonlijke benaderingen en service

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Expertises

• Kinderalimentatie
• Partneralimentatie
• Voogdij
• Omgang & gezag
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Mediation

Werkgebied

Diessen, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu