073 - 799 99 34

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Bosch?

Partneralimentatie na scheiding

Wanneer u getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap heeft gehad, is er sprake van een onderhoudsplicht na scheiding. De onderhoudsplicht uit zich met name in financiële ondersteuning door middel van partneralimentatie. De partner met het hoogste inkomen betaalt in de meeste gevallen mee aan het levensonderhoud van de ander wanneer hij of zij onvoldoende financiële middelen heeft.

Het vaststellen en berekenen van partneralimentatie is in vele gevallen een gevoelig onderwerp. Mocht u hier samen niet uitkomen dan schakelt u een mediator in. In de regio Den Bosch kunt u hiervoor terecht bij ons advocatenkantoor.

Duur en hoogte van de alimentatie

De duur van partneralimentatie wordt gebaseerd op het aantal jaren huwelijk. Bent u korter dan vijf jaar getrouwd geweest en heeft u geen gezamenlijke kinderen, dan is de duur van de partneralimentatie gelijk aan de duur van het huwelijk. Bent u langer dan vijf jaar getrouwd geweest of heeft u kinderen samen? Dan is partneralimentatie verplicht gedurende 12 jaar.

De hoogte van partneralimentatie wordt berekend aan de hand van de behoefte van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtige. Wilt u graag weten hoeveel partneralimentatie u moet gaan betalen of gaat ontvangen? Neem dan contact op met uw echtscheidingsspecialist in Den Bosch. Bouwman Advocaten helpt u graag met alles wat te maken heeft met scheiden.

Bouwman Advocaten

Bouwman Advocaten

Bouwman scheidingsadvocaten: “Oprecht voor u geregeld”

Bouwman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor dat in 1975 is opgericht. Het kantoor is groot genoeg om u van een breed perspectief te voorzien en klein genoeg om persoonlijke ondersteuning te bieden.

Wij zijn maatschappelijk erg betrokken bij ons werkgebied. Dit zorgt voor een goede relatie met onze cliënten. Voor ons is dit erg belangrijk. Een goede verstandhouding draagt bij aan een goede afhandeling van juridische processen.

Wat Bouwman Advocaten kenmerkt is een persoonlijke aanpak waarbij u als cliënt altijd hetzelfde aanspreekpunt heeft. Wij onderhouden korte communicatielijnen met u, waardoor een onderling vertrouwen opgebouwd kan worden. In een kosteloos oriënterend gesprek vertellen wij u wat u van ons kunt verwachten en hoe u er juridisch voor staat. Op die manier weten we beide waar we aan toe zijn.

Waarom Bouwman Advocaten?

  • Eén aanspreekpunt
  • Maatschappelijk betrokken
  • Vakkundigheid, persoonlijke benaderingen en service

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Expertises

• Kinderalimentatie
• Partneralimentatie
• Voogdij
• Omgang & gezag
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Mediation

Werkgebied

Diessen, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu