073 - 799 99 34

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Bosch?

Omgangsregeling regelen in Den Bosch

Het omgangsrecht is het wederzijdse recht tussen een persoon (bijvoorbeeld ouder, grootouder of stiefouder) en een minderjarig kind om contact te houden. Bij een echtscheiding geldt dit omgangsrecht voor zowel de ouders als de kinderen. Er dient daarom een omgangsregeling getroffen te worden, zodat de ouders en de kinderen elkaar kunnen blijven zien na een scheiding. De omgangsregeling is een verplicht deel van de echtscheiding en moet opgenomen worden in het ouderschapsplan.

Omgangsregeling of zorgregeling?

Vaak wordt er gesproken over een omgangsregeling en een zorgregeling. Maar wat is het verschil? Het verschil heeft te maken met het ouderlijk gezag. De biologische moeder heeft automatisch gezag over het kind. Als de vader en moeder getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, dan hebben beide ouders ook automatisch ouderlijk gezag over het kind. In sommige situaties is er geen sprake van automatisch ouderlijk gezag.

Hebben beide ouders gezag op het moment van een scheiding, dan moet u een zorgregeling opstellen waarin staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt. Heeft één van de ouders geen ouderlijk gezag, dan moet er een omgangsregeling opgesteld worden, waarin staat hoe vaak en wanneer uw ex-partner zonder ouderlijk gezag jullie kind mag zien.

Een passende regeling

Het is belangrijk dat de omgangsregeling past bij de leeftijd en de wensen van de kinderen. Voor jonge kinderen is het van belang dat ze beide ouders regelmatig en met korte tussenpozen zien. Oudere kinderen willen graag zelf betrokken worden bij het opstellen van de omgangsregeling. Het is belangrijk goed te communiceren met uw kinderen, zodat ze zich betrokken voelen bij het proces. Daarbij moeten de praktische zaken natuurlijk niet uit het oog worden verloren, zoals de werkschema’s van de ouders en de schoolroosters en sportclubs van de kinderen. Belangrijk is dat beide ouders betrokken blijven bij de zorg voor de kinderen.

Wilt u een maatwerkoplossing laten opstellen voor de omgangsregeling? Schakel hiervoor onze echtscheidingsadvocaten in Den Bosch in.

Waarom kiest u voor ons?

  • Eén aanspreekpunt
  • Maatschappelijk betrokken
  • Vakkundigheid, persoonlijke benaderingen en service

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Expertises

• Kinderalimentatie
• Partneralimentatie
• Voogdij
• Omgang & gezag
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Mediation

Werkgebied

Diessen, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en omstreken.

Hoofdvestiging