073 - 799 99 34

Echtscheidingsadvocaat nodig in Den Bosch?

Omgangsregeling regelen in Den Bosch

Het omgangsrecht is het wederzijdse recht tussen een persoon (bijvoorbeeld ouder, grootouder of stiefouder) en een minderjarig kind om contact te houden. Bij een echtscheiding geldt dit omgangsrecht voor zowel de ouders als de kinderen. Er dient daarom een omgangsregeling getroffen te worden, zodat de ouders en de kinderen elkaar kunnen blijven zien na een scheiding. De omgangsregeling is een verplicht deel van de echtscheiding en moet opgenomen worden in het ouderschapsplan.

Omgangsregeling of zorgregeling?

Vaak wordt er gesproken over een omgangsregeling en een zorgregeling. Maar wat is het verschil? Het verschil heeft te maken met het ouderlijk gezag. De biologische moeder heeft automatisch gezag over het kind. Als de vader en moeder getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, dan hebben beide ouders ook automatisch ouderlijk gezag over het kind. In sommige situaties is er geen sprake van automatisch ouderlijk gezag.

Hebben beide ouders gezag op het moment van een scheiding, dan moet u een zorgregeling opstellen waarin staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt. Heeft één van de ouders geen ouderlijk gezag, dan moet er een omgangsregeling opgesteld worden, waarin staat hoe vaak en wanneer uw ex-partner zonder ouderlijk gezag jullie kind mag zien.

Een passende regeling

Het is belangrijk dat de omgangsregeling past bij de leeftijd en de wensen van de kinderen. Voor jonge kinderen is het van belang dat ze beide ouders regelmatig en met korte tussenpozen zien. Oudere kinderen willen graag zelf betrokken worden bij het opstellen van de omgangsregeling. Het is belangrijk goed te communiceren met uw kinderen, zodat ze zich betrokken voelen bij het proces. Daarbij moeten de praktische zaken natuurlijk niet uit het oog worden verloren, zoals de werkschema’s van de ouders en de schoolroosters en sportclubs van de kinderen. Belangrijk is dat beide ouders betrokken blijven bij de zorg voor de kinderen.

Wilt u een maatwerkoplossing laten opstellen voor de omgangsregeling? Schakel hiervoor de echtscheidingsadvocaten van Bouwman Advocaten in Den Bosch in.

Bouwman Advocaten

Bouwman Advocaten

Bouwman scheidingsadvocaten: “Oprecht voor u geregeld”

Bouwman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor dat in 1975 is opgericht. Het kantoor is groot genoeg om u van een breed perspectief te voorzien en klein genoeg om persoonlijke ondersteuning te bieden.

Wij zijn maatschappelijk erg betrokken bij ons werkgebied. Dit zorgt voor een goede relatie met onze cliënten. Voor ons is dit erg belangrijk. Een goede verstandhouding draagt bij aan een goede afhandeling van juridische processen.

Wat Bouwman Advocaten kenmerkt is een persoonlijke aanpak waarbij u als cliënt altijd hetzelfde aanspreekpunt heeft. Wij onderhouden korte communicatielijnen met u, waardoor een onderling vertrouwen opgebouwd kan worden. In een kosteloos oriënterend gesprek vertellen wij u wat u van ons kunt verwachten en hoe u er juridisch voor staat. Op die manier weten we beide waar we aan toe zijn.

Waarom Bouwman Advocaten?

  • Eén aanspreekpunt
  • Maatschappelijk betrokken
  • Vakkundigheid, persoonlijke benaderingen en service

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Expertises

• Kinderalimentatie
• Partneralimentatie
• Voogdij
• Omgang & gezag
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Mediation

Werkgebied

Diessen, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en omstreken.

Hoofdvestiging

Menu